Arno Collaer

Accommodatie

Onbekend

Veltem heeft met hun jonge ploeg al heel wat moois laten zien. Ondanks het goede voetbal hebben de groen-witten drie punten binnengehaald. Op het veld van Tremelo gaan ze opnieuw vol voor de drie punten.
De opstelling van HOV verandert op maar twee plaatsen t.o.v. vorige week. Vanbever komt terug in de ploeg in de plaats van de geblesseerde Van Den Hout en Jacobs neemt plaats tussen de palen. In de wedstrijd van vorig weekend hebben een aantal beslissingen tegen gehad, omdat er geen officiële scheidsrechter was en de trainer van Kessel-lo deze taak op zich nam. Deze week is er weer geen scheidsrechter. afgevaardigde Collaer moet de wedstrijd in goede banen proberen te leiden.
Het wedstrijdbegin is afwachtend. De match lijkt wat op slot te zitten. Veltem is wel de betere ploeg en krijgt als enige de kans om op doel te schieten. Scoren lukt wel niet. Halverwege de eerste helft is het Tremelo dat met hun eerste schot op doel op een diefje 1-0 voorkomt. Lang kunnen ze niet genieten van hun voorsprong. Amper vijf minuten later brengt Vanbever de bal klaar voor Van Hove, die van dichtbij de doelman kansloos laat. Tien minuten voor de rust komt Veltem voor het eerst op voorsprong. Mambau schiet dan van net buiten het strafschopgebied over de doelman. Op slag van rust krijgt Tremelo een tweede doelkans. Na een lange bal is doelman Jacobs kansloos op een één-tegen-één situatie. Veltem gaat zo met een wrang gevoel rusten, want ze hebben slechts twee kansen tegen, maar wel evenveel tegendoelpunten.
In het eerste kwartier na de rust is de match meer in evenwicht. De uitploeg is wel beter, maar echt doelgevaar is er niet al te veel. In de 63e minuut versiert Lameire een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Kapitein Van Hove schuift de bal onhoudbaar over de grond in de verste hoek. Iets na het doelpunt komen Wannes Vrebos en Jelle Pardon respectievelijk Joe Mambau en Sean Butaye. In de 66e minuut komt Tremelo, weer tegen de gang van het spel in, op gelijke hoogte nadat een hoekschop niet zo goed weggewerkt wordt door Veltem. Enkele minuten later houdt Jacobs Veltem nog recht door een zeer knappe redding uit zijn mouwen te schudden. De wedstrijd begint op dat moment wat te ontaarden. Op enkele minuten vallen er vier gele kaarten. Twee aan elke kant. Een geelgeboekte De Koninck mag gaan rusten. In zijn plaats komt Olbrechts. Met nog zeven minuten op de klok maakt Van Hove zijn hattrick compleet. Daarmee zet hij zijn ploeg op rozen. Tremelo moet dan komen en Veltem kan dan gaan counteren. Dat is ook wat ze in de extra tijd nog doen. Na een vlijmscherpe counter zet Delhoux Lameire alleen voor doel. Hij faalt niet en stelt zo de meer dan verdiende overwinning veilig.
Volgend weekend wacht een lastige thuismatch. De leider, Bertem-Leefdaal, komt afzakken naar Veltem. Winnen zal zeker niet makkelijk worden, maar in voetbal weet je nooit en al zeker niet met een goed spelende ploeg.