Geert Denoodt

Accommodatie

Sportcomplex Ivo Van Damme

Vanwege een coronabesmetting bij Wijgmaal is de openingsspeeldag voor beide teams wat opgeschoven. Een aantal dagen na de oorspronkelijke datum gaat ook voor Veltem en Wijgmaal het seizoen beginnen. Met een zo goed als volledig nieuwe en jongere kern is Veltem klaar om er iets mooi van te maken dit seizoen.

Het is de thuisploeg dat de wet dicteert op eigen veld in de eerste minuten van de match. Wijgmaal dat als lichte favoriet afzakt naar Veltem heeft het in het openingskwartier niet onder de markt. Dat wordt na negen minuten nog duidelijker wanneer Vanbever na een onderschepping meters mag maken met de bal aan de voet. Hij ziet dan op Links Mambau vrijstaan, die faalt niet na een één op één met de doelman van Wijgmaal. Ook na het openingsdoelpunt blijven de groen-witten baas. In de achttiende minuut zet Olbrechts twee man in de wind met een individuele actie. Na zijn actie speelt hij Mbiyavanga aan. In één tijd zet hij Mambau voor doel. Op zijn beurt verdubbelt hij in één tijd de score. Na de dubbele voorsprong is de concentratie in de Veltemse verdediging even weg. Daar profiteert Wijgmaal optimaal van door in de 23ste minuut de aansluitingstreffer te maken. Dat is het sein voor de thuisploeg om terug wakker te worden. De rest van de eerste helft kan Wijgmaal geen aanspraak maken op een doelpunt. Dat lukt aan de overkant wel. David Delhoux kan met een mooie steekpass Olbrechts wegsturen. Vanaf dan is het genieten van ééntijdsvoetbal. Olbrechts met een afgemeten voorzet op Mambau, die zijn hattrick volmaakt. Veltem mag met een verdiende 3-1 voorsprong gaan rusten.

In het eerste kwartier na de pauze begint Wijgmaal meer op te zetten, maar concreet gevaar is er nog niet. Het is na een uur spelen Vanbever die met rake kopbal de 4-1 op het scorebord zet.  Vanaf dan begint Veltem lager te spelen. De kansen van Wijgmaal beginnen dan te komen. Met als grootste gevaar een penalty veroorzaakt door Van Roosendael. De penaltynemer bezwijkt onder het psychologische spel van Veltemse doelman Liekens en knalt de bal over. De match ligt dan in een definitieve plooi. De kansen zijn dan nog vooral voor de thuisploeg, maar ze verzuimen de score verder uit te diepen. De drie invallers Vrebos, Pardon en Crispeyn (speelt tegen ex-club) dragen nog hun steentje bij, maar een doelpunt prikken zit er deze match niet in. De groen-witten kunnen nu met vertrouwen afzakken naar Keerbergen komend weekend, dat al punten liet liggen tegen Betekom. De eerste driepunter voor Veltem is alvast binnen en het zal niet de laatste zijn als het aan hun ligt.