Eerste thuisnederlaag na matig HOV in eerste helft

Scheidsrechter

Bart Capiot

Accommodatie

Cmp: Ivo Van Damme

De eerste thuis nederlaag van het seizoen is een feit. Niet onverdiend voor Houtem maar de thuisploeg heeft het vooral aan zichzelf te danken dat het met het kleinste verschil het onderspit delft.
De eerste 15 minuten van de wedstrijd gebeurt er niets behalve een lage schuiver Brecht makkelijk gestopt door de bezoekende doelman Wijns.
Houten reageert met een vrije trap die nipt naast gaat. In de 15' klimmen de bezoekers op voorsprong. Een dieptepas van Knops wordt, al dan niet, meegenomen met de hand door Rosschaert en binnengeschoten in de verste hoek en 0-1.
HOV reageert en Xander kopt een vrije trap van Björn maar nipt over.
Brecht schiet juist voor de pauze over de bezoekende kooi en we gaan rusten met een 0-1 ruststand.

Na de pauze zien we een beter Veltem dat meer op de helft van de bezoekers gaat spelen. Er komen ook halve en zelfs hele kansen die echter niet goed afgewerkt worden.
Zo besluit Witse een voorzet naast het doel en gaan een paar vrije trappen naast. Door de risico's die HOV neemt komt er meer ruimte in de rug van de thuisploeg verdediging en dit leidt tot een paar uitstekende kansen voor de bezoekers. Zo ontsnapt HOV aan de 0-2 in de 75' wanneer Kempeneers op de counter de binnenkant van de paal treft.
Maar ook HOV is onfortuinlijk wanneer de kopbal  van Xander via de onderkant van de lat in de 93ste minuut terug in het veld springt.
HOV verliest zo van de 4de in de stand maar blijft wel op plaats 2 postvatten.
Zaterdag avond is er dan de verplaatsing naar de onderschatte B ploeg van Bierbeek