Jelle Schotte

Accommodatie

Onbekend

HOV heeft ondanks een disastreuse seizoensstart maar dankzij een goede terugronde de degradatie kunnen ontlopen.
De nederlaag op de laatste speeldag in Liedekerke was te vermijden geweest indien in het 4de kwartier loepzuivere kansen niet werden gemist. Uiteindelijk leek het vooropgestelde gelijkspel zelfs niet nodig om de redding te bewerkstelligen want Wambeek deed zijn sportieve plicht door Hoegaarden puntenloos huiswaarts te sturen.

Veltem begint nochtans goed aan de wedstrijd en heeft in het eerste kwartier het meeste balbezit. Echt gevaarlijk zijn de gastheren niet. Na 15 minuten wordt een goal van Wambeek terecht afgekeurd wegens buitenspel na slecht uitverdedigen van de bezoekende defensie.
HOV is gewaarschuwd. HOV laat zich verder niet onbetuigd en Cederic besluit een teruglegger op de doelman.
In het zicht van de rust volgt er een mooie Veltemse combinatie op rechts en David wordt gehaakt in de 16,50 meterzone. Niet genoeg voor de zwaarste sanctie oordeelt de scheidsrechter en we gaan dus rusten met 0-0.

Na de pauze is het al Veltem wat de klok slaat in het vierde kwartier. Met fris voetbal worden er verschillende kansen afgedwongen. Cederic vindt, na een center van Anton, doelman Van Zeebroeck op zijn weg. De lokale doelman ranselt ook een dicht schot van Koen uit zijn doel.
Bij de andere fases wordt er te lang gewacht om af te drukken en zo komt Liedekerke goed weg. Na 70 minuten staat het gevleid voor de thuisploeg nog steeds 0-0. Er is zo een ongeschreven wet in voetbal die zegt dat als men de geboden kansen niet benut, men het deksel op de neus krijgt. En zo geschiedt: eerst redt Stef nog met een spectaculaire duik een schot van Van der Voorde maar in de 71ste minuut is het toch prijs.
Een center schot van De Kegel vanop links belandt in de verste winkelhaak en 1-0.
Deze uppercut komen de bezoekers niet meer te boven en in de 77ste minuut wordt het 2-0.
Omar wordt centraal in het straatje gestuurd en deze laat Stef met een laag schot in de verste hoek geen schijn van een kans.
Stef redt nog een schot van dichtbij in de 88ste minuut. Het goede nieuws komt na de wedstrijd als blijkt dat ook Hoegaarden heeft verloren. HOV speelt dus volgend jaar verder in 1ste Provinciaal en dankt dit vooral aan een ijzersterke terugronde.
De bijkomende versterkingen moet normaal gezien een minder stresserend  seizoen voor trainers, bestuur en supporters tot gevolg hebben.