Vroege strafschop en late kopbal bezorgen HOV een gouden driepunter

Scheidsrechter

Kevin Van Bets

Accommodatie

Onbekend

HOV heeft bewezen dat met een goede organisatie en de juiste ingesteldheid ook een goede ploeg puntenloos naar huis kan gestuurd worden. Het heeft wel moeite gekost voor de thuisploeg maar het overkwam de  technisch betere bezoekers uit Wambeek.

Vanaf de 1ste minuut al moet Stef als een panter in de voeten van de doorgebroken  Sefgjini maar het Veltemse sluitstuk doet dit met bravoure.
Na 12 minuten is er een korte combinatie in het strafschop gebied van Wambeek gevolgd door een schot tegen de arm van een bezoekend verdediger en strafschop. Deze wordt feilloos omgezet door Lode in de rechter boven hoek en 1-0.
Het technisch sterke Wambeek gaat dan op zoek naar de gelijkmaker maar om de secure Veltemse verdediging te ontgrendelen is het tempo van de bezoekers veel te traag. In de 35ste minuut wordt Plateau toch vrij gespeeld op rechts en mag alleen op doel afgaan. Hij besluit echter hopeloos over en we gaan rusten met een 1-0 tussenstand.

Na de rust krijgen we een zelfde speelbeeld: een dominered bezoekend elftal en HOV dat clever verdedigt en tegenstoot wanneer de ruimte het toelaat. Stef moet wel een paar keer plat op een kopbal en een schot van Sfegjini op de rand van de grote backlijn.
In de 70ste minuut mag Koen centeren van op links. Hij bereikt Nabil aan de achterste paal en de alomtegenwoordige Veltemse N°14 kopt overhoeks binnen en 2-0.
Anton wordt dan nog gehaakt in de zone van de waarheid maar de scheidsrechter oordeelt de fout te licht voor een tweede strafschop.
De laatste 10 minuten is er niet veel meer te beleven want het geloof in puntengewin  is volledig weg bij de bezoekers.
HOV doet zo een geweldige zaak in de rangschikking en één punt volstaat voor het behoud zondag aanstaande tegen en op het veld van Liedekerke.