Verdiende overwinning na gelijkopgaande eerste helft

Scheidsrechter

Simon Haegeman

Accommodatie

Onbekend

In het eerste kwartier van de wedstrijd is er weinig te beleven door de voorzichtige start van beide ploegen. Dan versiert de thuisploeg de eerste kansen. Jarne besluit een kopbal naast het doel en stuit even later, afgezonderd op links voor het bezoekende doel, op de keeper.
Aarschot laat zich niet onbetuigd en Tiako Arice trapt van dichtbij na een center van links naast de bal en dus geen 0-1. Dan ziet Anton zijn kopbal gered aan de achterste paal door doelman Milbou.
Taeymans schiet nog eens over het doel na een foutje achteraan bij HOV.
Koen mag alleen op links doorgaan maar  besluit in het zijnet.
Stef pareert nog een schot van Ayoub alvorens wij geen rusten met een 0-0 ruststand.

De tweede helft speelt HOV met de wind in de rug en Maxime besluit al onmiddellijk op rechts in het zijnet. Aarschot voetbalt goed mee tot in de zone van de waarheid maar echte kansen kunnen de bezoekers niet versieren.
In de 55ste minuut komt de thuisploeg op voorsprong. Jarne klimt op hoekschop boven iedereen uit en kopt hard binnen en 1-0.
Aarschot gaat op zoek naar de gelijkmaker maar laat zien waarom het nog maar 18 keer gescoord heeft: het kan geen kansen afdwingen tegen de goede organisatie van HOV.
In de 85ste minuut wordt het 2-0 wanneer Nabil onbaatzuchtig breed legt op Maxime die maar binnen moet leggen en wedstrijd gespeeld.
HOV schuift een plaats op in de rangschikking en trekt zondag naar leider Kampenhout.