Scheidsrechter

Wout Hardeel

Accommodatie

Onbekend

HOV moet in het eerste kwartier de wet van de sterkste ondergaan maar moet alsnog geen doelpunt toestaan. Zo redt Stef met een geweldige refleks een dichtbij schot van Hannes. Even later gaat een laag schot van de doorgebroken Somers op rechts maar nipt naast de verste paal.
Toch komt de thuisploeg in de 27st minuut op voorsprong. Een vrije trap wordt slecht weggewerkt en aan de achterste paal door Hannes in het dak van het doel gedevieerd en 1-0. Het overwicht van de thuisploeg neemt nu wat af en Giel steekt de eerste keer de neus aan het venster met een te zwakke kopbal. Veel meer kunnen de bezoekers niet tonen en we gaan rusten met een terechte voorsprong voor de thuisploeg 1-0.

De bezoekers komen met andere ideëen  uit de kleedkamers en eisen bijna de ganse tweede helft veldoverwicht op. In de 57ste minuut wordt Xander van dichtbij door de lokale doelman gestuit. Maar andere echte kansen zitten er voor de bezoekers niet in. Linden sprokkelt nog een paar halve kansjes via de omschakeling maar echt gevaarlijk is de thuisploeg ook niet meer.
In de toegevoegde speeltijd geschiedt dan toch gerechtigheid. Een ultieme vrije trap belandt voor de voeten van Xander die met een pegel en via de onderkant van de lat alle Veltemse frustatie wegschiet en 1-1 in de 94ste minuut. Er wordt zelfs niet meer afgetrapt.
Zo sprokkelt HOV weer een kostbaar puntje in de strijd om het behoud.