Scheidsrechter

Kim Petré

Accommodatie

Onbekend

Een sterk gemotiveerde thuisploeg bouwt in de eerste helft een 2-0 voorsprong op. De eerste 20 minuten van de tweede helft zijn voor de blauw witten uit Bertem die tot 2-2 terugkomen. Na twee geslaagde wissels bij HOV scoren beide wisselspelers en draaien de uitslag alsnog verdiend om in het voordeel van de thuisploeg. Een gouden driepunter, die HOV doet post vatten op een niet dagadatie plaats in de rangschikking.

De thuisploeg begint zeer geconcentreerd aan de wedstrijd maar het is Bertem dat de eerste 20' de lakens uitdeelt. Zo belandt een vrije trap van Seppe Peeters maar nipt naast de paal. Andere aanvallen van de bezoekers worden geneutraliseerd door de thuisploeg.
Stef heeft in de 20' wel nog een schitterende redding in huis, naast de paal, op een ver schot van Erzen.
Dan herstelt HOV het evenwicht en komt in de 23' via een driehoeks combinatie op links op voorsprong. Anton wordt vrijgespeeld door Koen en Gilles en kogelt hard binnen in de verste hoek en 1-0.
Bertem moet even bekomen maar wordt in de 29' op een dubbele achterstand geplaatst.  Siemen dribbelt zich op rechts met een mooie beweging naar binnen en besluit in de verste hoek en 2-0.
Een aangeslagen Bertem kan niet meer reageren voor de pauze en we gaan rusten met een 2-0 ruststand.

Na de pauze is het al Bertem wat de klok slaat in de eerste 20'.
De bezoekers komen verdiend langszij via Jacobs (61') en een afgeweken schot van Van Malcot in de 64'.
Iedereen, die groen wit een warm hart toe draagt, vreest voor het ergste.  Maar twee gouden wissels van trainer Vanhentenrijck zorgen voor de kentering.
Eerst wordt een frisse Niek op links diepgestuurd en laat doelman Meeus geen kans met een lage schuiver en 3-2. Stef moet even daarna nog een schot Feyaerts naast de paal redden. Maar de ingelomen Maxime zorgt met een enig mooie knal voor de 4-2 in de 87ste minuut.
Bijna wordt het nog 4-2 maar Meeus pareert nog net op tijd een schot naast de paal van diezelfde Maxime.
Hardbevochten maar verdiende overwinning van HOV dat een gouden zaak doet in de rangschikking.
De eerste volgende wedstrijd is op zaterdag 15 Januari 2022 om 2000 uur in Huldenberg.