Jan Van Roy

Accommodatie

Sportcomplex Ivo Van Damme

HOV heeft zich niet strijdvaardig genoeg getoond om tegen een goed voetballend Liedekerke punten te sprokkelen en de stand in de rangschikking te verbeteren.
Het heeft een half uur stand gehouden maar moest dan langzaam maar zeker de wet van de sterkste ondergaan. Het werd uiteindelijk een afgetekende thuisnederlaag en HOV blijft natuurlijk ter plaatse trappelen in de rangschikking.

Het eerste half uur is nochtans evenwichtig en Giel besluit met een ver schot juist naast de paal. De bezoekers zorgen voor een paar hete standjes op hoekschoppen. Na 35' komen de bezoekers via een strafschop omgezet door Lyase op voorsprong. Op een psychologisch slecht moment en juist voor de pauze volgt de 0-2 na 44'. Een hoekschop wordt terug gekopt aan de achterste paal en Vermeersch schiet van dichtbij binnen en 0-2. Dit is tevens de ruststand.

Na de pauze verwacht men een offensief van de thuisploeg maar het zijn de bezoekers die het eerste doelgevaar creëeren. Een schot van Desaeger  op links wordt door Gert van de lijn gekeerd.
Liedekerke blijft echter meer aanvallen dan de thuisploeg en in de 62ste minuut belandt een schot van Geurickx via de benen van Gert in het doel en 0-3.
HOV wil wel maar schept weinig gevaar. Het is Verleysen die met een afstandsschot Stef verrast en zowaar 0-4.
De thuisploeg begint wat beter te combineren in de laatste 20 minuten en redt de eer via een strafschop.
Koen wordt foutief gestopt in minuut 81 en Gert zet de strafschop feilloos om 1-4.
Terechte nederlaag en Liedekerke voetbalt zich met een 6 op 6 naar het midden van de rangschikking.
Groen wit ontvangt zondag de buren uit Bertem-Leefdaal.