Veerkrachtig HOV dient de bezoekers eerste nederlaag toe

Scheidsrechter

Yoeri Van Loey

Accommodatie

Onbekend

Leider Kampenhout heeft zich zelf in de voeten geschoten. Na een vroege voorsprong begint het de bal rond te spelen en denkt hierbij het tempo uit de wedstrijd te halen. Dit is echter zonder een veerkrachtige thuisploeg gerekend die blijft geloven in zijn kansen.
De voorsprong wordt in de tweede helft uitgewist en zelfs omgezet in een verdiende 2-1 eindstand.

De wedstrijd begint nochtans ideaal voor de bezoekers. Na 10 minuten wordt Er Brusk diepgestuurd op links en zijn lage schuiver gaat via de binnenkant aan de achterste de paal binnen en 0-1.
HOV moet even bekomen van deze vroege achterstand en er komen geen kansen in de volgende 20 minuten.
In de 35ste minuut wordt een zeer goede aanval van HOV op links opgezet die eindigt in een hoekschop.
Kampenhout antwoordt met een schicht van buiten de backlijn van Ansoms die prachtig door Stef onder de lat wordt weggezweefd.
Wij gaan dus rusten met een 0-1 ruststand.

Ook na de pauze halen de bezoekers hun niveau niet door te trage combinaties.
Verrassend maar niet overdiend komt de thuisploeg in de 60ste minuut op gelijke hoogte met een afstandschot van Nabil onder de lat en 1-1.
De thuisploeg ruikt bloed en wint nu de meeste duels op het middeenveld.
Zij komt na een hoekschop, genomen door Koen op links, en binnen gefrommeld door Gert in het centrum op voorsprong en 2-1.
De leiders drijven nu het tempo wel naar omhoog en krijgen enkele goede kansen. Zo wordt in de 86ste minuut een vrije trap aan de eerste paal weggebokst door Stef. Even later belandt een schuin schot van Roekens in het zijnet.
Op de counter wordt nog een doelpunt van Yarne terecht afgekeurd voor buitenspel in de 90ste minuut.
Uiteindelijk blijven de punten verdiend in Veltem dat zondag het productieve Hoegaarden ontvangt.