Meer maturiteit en betere afwerking bij bezoekers

Scheidsrechter

Wouter Debusscher

Accommodatie

Onbekend

HOV begint goed aan de wedstrijd met een hoekschop die van de lijn wordt gekeerd. Dan volgt de counter van Huldenberg met een doelpunt dat wegens buitenspel wordt afgekeurd. Het volgende halfuur heeft het technisch sterke Huldenberg meer balbezit, maar echt grote kansen levert dit niet op.
De bezoekers komen eerder gelukkig op voorsprong met een afgeweken schot van Vanderelst in de verste hoek 0-1.
Het laatste kwartier van de eerste helft is voor HOV met een paar halve kansjes en een grote kans voor Gert die een gepareerd schot in de rebound niet voorbij Lenseclaes kan besluiten. We gaan dus rusten met een 0-1 tussenstand.

De tweede helft heeft de thuisploeg licht veldoverwicht, maar de gelijkmaker komt er niet.
Tim krijgt nog een kans in het centrum maar besluit over het doel.
Het is integendeel OHR dat regelmatig tegenprikt. Stef verhindert tot tweemaal toe de gelijkmaker. Uiteindelijk moet hij zich in de 70ste minuut toch gewonnen geven op een schuin schot aan de achterste paal na een center vanop links, 0-2.

Huldenberg speelt de wedstrijd volwassen uit en staat met deze overwinning aan de leiding. HOV mag terugblikken op een verdienstelijke wedstrijd, maar daar koop je niets mee.
Zaterdagavond wacht dan de uitwedstrijd in Houtem om 19.30 uur.