Datum

2 oktober 2020 20:30

Accommodatie

Onbekend

Starten met vier op zes is degelijk, maar ook niet fantastisch voor een ploeg met ambities. De ambities van de ploeg moeten duidelijk gemaakt worden in de tweede thuismatch van het seizoen. Tegen Erps-Kwerps is de overwinning een must om van een goed seizoensbegin te spreken.

De thuisploeg verschijnt zonder een aantal vaste waardes aan de aftrap. Zowel middenvelder Van Loon (kaakbreuk) als doelman De Coninck (dubbele polsbreuk) staan niet aan de aftrap vanwege blessures. Daardoor kunnen de spelers wel rekenen op een zeer uitgebreide staf.
Veltem neemt meteen de match in handen. Erps-Kwerps heeft moeite om in de wedstrijd te komen. Het openingsdoelpunt kan dan ook niet lang uitblijven. Op het kwartier krijgt Dewinter een uitgelezen kans voor een afstandsschot. Deze laat hij niet liggen en knalt de bal onhoudbaar in de winkelhaak. Ook na het doelpunt blijft de thuisploeg dominant. Tegen de gang van het spel in komt Erps-Kwerps op gelijke hoogte. Na een misverstand in de Veltemse verdediging staat het 1-1. Dit is voor de groen-witten alleen maar een sein om op zoek te gaan naar genoeg doelpunten. Amper drie minuten later knalt Willekens de 2-1 van dichtbij in doel. In het kwartier dat hierop volgt blijft het spelbeeld hetzelfde, de thuisploeg is de baas en de Erps-Kwerps ondergaat. Vijf minuten voor de rust trakteert Vandeput de fans, die weer talrijk aanwezig zijn, op een fraai doelpunt. Hij zet met een individuele actie drie verdedigers in de hoek om dan vervolgens de doelman kansloos te laten met zijn schot. Zo gaat Veltem met een verdiende voorsprong de rust in.

Op cruisecontrol naar overwinning

In de tweede helft gaat de thuisploeg een versnelling lager spelen. De overwinning lijkt al binnen en nood aan extra doelpunten is er niet. De wedstrijd uitspelen zonder onnodige kaarten en blessures zijn prioritair. Deze doelstellingen hebben de spelers helemaal volbracht. Dit zelfs nog met een kers op de taart in minuut 67. Op een diepe bal neemt Ben Medart verschalkt hij de doelman door in één tijd op de volley de verste hoek te zoeken. De keeper is kansloos en zo staat de 4-1 eindstand op het scorebord. Met 7 op 9 zakken de Veltemenaren af naar Leeuw Brocum. Daar kunnen en mogen de mannen uit Veltem niet tevreden vertrekken zonder drie punten.