Scheidsrechter

Gilbert Vandenbroeck

Accommodatie

Sportcomplex Ivo Van Damme

De thuisploeg moest na hun vrije speeldag van vorig weekend voor het eerst aan de bak in de competitie. De tegenstander Haasrode komt na een nederlaag tegen Huldenberg op zoek naar hun eerste punten.

Vanaf de eerste minuut laat Veltem zien dat ze de drie punten thuis willen houden. De stormvogels uit Haasrode weten geen raad met het 3-5-2 systeem van de groen-witten. Het balbezit en de kansen zijn dan ook voor de thuisploeg. Iets voor het halfuur zakt Mesens uit om een lange bal te versturen. Deze komt mooi in de loop van Ben Medart, in één tijd verschalkt hij de doelman met een lob. Na 25 minuten staat het meer dan verdiend 1-0. Na het doelpunt blijft het spelbeeld hetzelfde. Het balbezit blijft voor de thuisploeg, alleen kansen ontbreken vanaf nu.  Dan is het rusten geblazen met een krappe, maar terechte 1-0 voorsprong voor Veltem.

De rollen zijn in het begin van de eerste helft omgedraaid. De thuisploeg komt minder scherp de kleedkamer uit en het zijn de bezoekers die de lakens uitdelen in het begin van de tweede helft. Na Veltems balverlies aan het eigen strafschopgebied staat de spits van Haasrode voor een leeg doel. Hij mist niet en de score is weer gelijk na vijftig minuten spelen. Het gaat dan van kwaad naar erger, zonder echt slecht te spelen, maar wel weer een onoplettendheid in de verdediging staat de thuisploeg 1-2 in het krijt. Nu weten ze dat ze het hier niet cadeau gaan krijgen en dat er gaat gestreden moeten worden. Dat nemen een aantal iets te letterlijk volgens de scheidsrechter, die wel heel licht fluit. Maar liefst vijf van de thuisploeg en twee van de uitploeg krijgen een gele kaart achter hun naam. De laatste minuten zijn alles-of-niets voor Veltem, want het seizoen openen zonder punten zou een domper zijn. In deze laatste minuten komen ze dan ook gevaarlijker voor de dag. Vrije trappen en corners op overschot, maar helaas zonder succes. Tot in de laatste minuut Habraken een vrije trap versiert links op het veld.  De supporters roepen ook doelman De Coninck mee naar voren. De defensie van Haasrode plooit dan uiteindelijk toch. De vrije trap van Mesens verdwijnt in de verste hoek en de keeper staat aan de grond genageld. Precies getimed, want vlak na het doelpunt maakt de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd. Zo haalt Veltem toch nog een punt. Volgend weekend spelen de groen-witten niet, omdat Machelen al forfait heeft gegeven. De volgende wedstrijd is een midweekspeeldag in Nossegem op 29 september.